Fractienieuws

Drents Overijsselse Delta


Jaargang 11 nummer 2
09 maart 2019
WN_logo_Drents_Overijsselse_Delta-transparant2
Beste lezer,

In een ingelaste AB-vergadering werden nog even voor de verkiezingen wat onderwerpen 'weggewerkt'. 'Geen grote thema's, maar wel belangrijke. Zo zijn er flinke stappen gezet op weg naar duurzaamheid en energieneutraliteit, en hebben we het DB een eigen notitie biodiversiteit aangeboden, samen met PvdA en fractie Natuurterreinen.

De komende dagen is alles gericht op de waterschapsverkiezingen op 20 maart. We willen ook de komende vier jaar het groene geluid stevig laten doorklinken in het waterschap. Mogen we weer op uw steun en stem rekenen?
Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om contact op te nemen!

Met vriendelijke groet,
Marion Wichard
Fractievoorzitter
marion-wichard-p--100

"Waar sta jij voor?"

Waterschap Drents Overijsselse Delta stelde de lijsttrekkers voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart de vraag waar zij voor staan. In 49 seconden legt lijsttrekker Marion Wichard uit waar zij voor staat, en de komende vier jaar voor wil gaan.
Meer lezen

Notitie Biodiversiteit aangeboden aan Dagelijks Bestuur

Biodiversiteit zal door het waterschap na de verkiezingen verder worden opgepakt. Om het Dagelijks Bestuur daarmee op weg te helpen, hebben de fracties van Natuurterreinen, Partij van de Arbeid en Water Natuurlijk een eigen notitie Biodiversiteit aangeboden aan het Dagelijks Bestuur.
Meer lezen

Noordelijk ‘Nee’ tegen nieuwe gaswinning door Vermilion en NAM

Er zijn allerlei initiatieven om oude gasputten te heropenen, bestaande winning te verlengen of te intensiveren of nieuwe putten te slaan. Dat past niet bij de ambities van schoon water, het voorkomen van bodemdaling en het bijdragen aan verduurzaming. Wij steunden daarom de actie om een tegengeluid te laten horen.
Meer lezen

Vragen over waterkwaliteit rond lelieteelt

Deze week verschenen berichten in het nieuws over het Burgerinitiatief Meten = Weten Westerveld . Onderwerp: de vele bestrijdingsmiddelen die in het gebied rond de lelieteelt in Westerveld zijn gevonden. Water Natuurlijk maakt zich al langer zorgen over de waterkwaliteit in het gebied. Reden om het Dagelijks Bestuur van het waterschap schriftelijke vragen te stellen.
Meer lezen

Verdroging Sallandse Heuvelrug ook door drinkwaterwinning

Er is tijdens de lange droge zomer van 2018 onverantwoord veel drinkwater gewonnen uit de Sallandse Heuvelrug. Een beroep op Vitens om te minderen werd niet gehonoreerd: de productie werd juist verhoogd. Aldus Jos Schouten, parkbeheerder bij Natuurmonumenten, tijdens een excursie van Water Natuurlijk.
Meer lezen

Water Natuurlijk heeft meeste vrouwelijke lijsttrekkers

In alle 21 waterschappen doet Water Natuurlijk mee aan de waterschapsverkiezingen. Meer dan de helft van de lijsten wordt aangevoerd door een vrouw. Ook in Drents Overijsselse Delta, waar Marion Wichard lijsttrekker is.
Meer lezen

Maak kennis met onze ambassadeurs

Water Natuurlijk kan rekenen op de steun van vele prominenten: landelijke kopstukken zoals Jan Terlouw en Marian Minnesma. Maar ook regionaal krijgt Water Natuurlijk steun. Maak kennis met onze ambassadeurs!
Meer lezen

Andere recente berichten op onze site:

poster-voorbeeld
Voor maar 25 euro per jaar steunt u Water Natuurlijk. Zo helpt u natuur, milieu en landschap op de agenda van de waterschappen te houden. Lees meer.
facebook twitter website custom email
MailPoet