Fractienieuws

Drents Overijsselse Delta


Jaargang 12, nummer 4
05 mei 2020
WN_logo_Drents_Overijsselse_Delta-transparant2
Beste lezer,

Vreemde tijden, het nieuws draait allemaal om Corona en de gevolgen hiervan in een anderhalve meter samenleving. Gelukkig zien we weer lichtpuntjes in de tunnel en worden de eerste stappen gezet op de weg terug. Zo ook bij het waterschap, waar overleg grotendeels digitaal plaatsvindt. 28 april vergaderde het Algemeen Bestuur eerst digitaal en kwam later op de dag in aangepaste opstelling bij elkaar om een besluit te nemen over de aanbeveling voor de nieuwe dijkgraaf. Besluitvorming hierover moet wettelijk in een fysieke vergadering plaatsvinden. Dirk-Siert Schoonman is de beoogde nieuwe dijkgraaf. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Met vriendelijke groet,
Obe Brandsma
Fractievoorzitter
Obe Brandsma, kandidaat Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta

Start overleg over bestrijdingsmiddelen bij bloementelers

Start overleg over bestrijdingsmiddelen bij bloementelers
Werkgroep “Meten=Weten” haar grote zorg uit over het grote gebruik van bestrijdingsmiddelen in de bloembollenteelt en de grote risico’s voor waterkwaliteit en gezondheid.
Lees verder

Dirk-Siert Schoonman voorgedragen als dijkgraaf

Dirk-Siert Schoonman voorgedragen als dijkgraaf
Op 28 april heeft het Algemeen Bestuur unaniem besloten om Dirk-Siert Schoonman bij de Kroon aan te bevelen als nieuwe dijkgraaf van WDODelta. Hij volgt daarmee de in augustus vorig jaar overleden Herman Dijk.
Lees verder

Geld voor bronaanpak medicijnresten

medicijnen
Met een brief was het Algemeen Bestuur geïnformeerd over een bedrag van 30.000 euro dat het DB had uitgetrokken voor bronaanpak van medicijnresten in het rioolwater. In de vergadering van 28 april lichtte portefeuillehouder Marion Wichard dat kort toe.
Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor Hans de Jong

Hans de Jong
Hoewel de gebruikelijke feestelijkheden dit jaar helaas ontbreken, is het toch een feestelijk en gedenkwaardig moment: ‘onze’ Hans de Jong is vandaag koninklijk onderscheiden! Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lees verder

Water Natuurlijk en het coronavirus

corona
De overheid neemt vergaande maatregelen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan en spoedeisende hulp voor iedereen bereikbaar te houden. Dit heeft ook consequenties voor het functioneren van het waterschap en Water Natuurlijk.
Lees verder
Voor maar 25 euro per jaar steunt u Water Natuurlijk. Zo helpt u natuur, milieu en landschap op de agenda van de waterschappen te houden. Lees meer.
MailPoet