Kandidaat 2 Bert Hinnen in de spotlights

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintShare

Bert Hinnen, kandidaat Water Natuurlijk Groot SallandIk woon in het prachtige Wijhe aan de IJssel. Ik ben actief gemeentebestuurder geweest in Heino, Wijhe en Olst. Inmiddels ben ik met pensioen, maar nog altijd actief op diverse maatschappelijke terreinen als adviseur en vrijwilliger. Behalve lid van het algemeen bestuur van Waterschap Groot Salland, ben ik adviseur in politiecommissies, ledenraad Rabobank, ruimtecoach voor de Natuur en Milieufederatie Overijssel, en amateur-genealoog. Bij dat alles heb ik gelukkig ook nog voldoende tijd voor hobby’s en (klein)kinderen.

Ik ben actief voor het waterschap omdat dat bij uitstek een organisatie is die direct invloed heeft op je leefomgeving. Of het nu gaat om voldoende schoon water of veilige dijken: via het waterschap kan ik meewerken aan een toekomstgericht duurzaam beleid met water.
Die focus op duurzaamheid betekent dat we (afval)water meer moeten gebruiken als een natuurlijke noodzaak en als energiebron, en dat zuiveringsinstallaties energieneutraal moeten gaan werken. We moeten inspelen op klimaatveranderingen, zodat we veilig kunnen blijven wonen achter verantwoord aangelegde dijken. De watergangen waarvoor het waterschap verantwoordelijk is, moeten we nog natuurvriendelijker inrichten.

Kortom, er is nog heel wat te doen om ons gebied én veilig én mooi én duurzaam te maken. En wat is er nu mooier dan zo met je natuurlijke omgeving bezig te zijn?