Fractienieuws

Drents Overijsselse Delta


Jaargang 12 , nummer 7
15 september 2020
WN_logo_Drents_Overijsselse_Delta-transparant2
Beste lezer,De Algemeen Bestuursvergadering van 8 september 2020 was de aftrap voor onze nieuwe Dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman. Tevens werd er - met dank voor zijn enthousiaste en deskundige inzet - afscheid genomen van waarnemend Dijkgraaf Piet Zoon. Een mooi moment om het stokje over te dragen, omdat in deze vergadering de Watervisie werd vastgesteld, als koersdocument voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,
Obe Brandsma
Fractievoorzitter
Obe Brandsma, kandidaat Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta

Afscheid waarnemend dijkgraaf Piet Zoon

Piet Zoon
In het Algemeen Bestuur van 8 september werd afscheid genomen van waarnemend dijkgraaf Piet Zoon. Namens het Algemeen Bestuur bedankte Obe Brandsma Piet voor zijn deskundige en enthousiaste inzet in een moeilijke periode bij het waterschap.

Lees verder

Water Natuurlijk: kostenaandeel voor inwoners te hoog

Water Natuurlijk: kostenaandeel voor inwoners te hoog
In de vergadering van 26 mei heeft Water Natuurlijk aangegeven dat zij vindt dat het aandeel van de kosten van het waterschap voor de categorie Ingezetenen (inwoners binnen de grenzen van het Waterschap) te hoog is. Een meerderheid van het Algemeen Bestuur kon zich vinden in het vasthouden van het aandeel voor ingezetenen op 35 %.

Lees verder

Met Watervisie koers voor komende 10 jaar gezet!

Dwingelerveld
Met het vaststellen van de Watervisie heeft het waterschapsbestuur op 8 september de koers voor de toekomst uitgezet. Water Natuurlijk is tevreden over het resultaat. Er is goed geluisterd naar betrokken partijen.

Lees verder

Meer aandacht voor biodiversiteit bij waterschapszorg

biodiversiteit
Met het programma Waterschapszorg wordt in het hele waterschap de inrichting en het beheer van het watersysteem geactualiseerd. Bij de tussentijdse evaluatie in het Algemeen Bestuur van 8 september 2020 was Water Natuurlijk positief over de resultaten, maar het versterken van de biodiversiteit vraagt meer aandacht.

Lees verder

Werkbezoek droogte Sallandse Heuvelrug

werkbezoek Sallandse Heuvelrug
Samen met vertegenwoordigers van GroenLinks, CDA en LTO hebben Wim Konter en Obe Brandsma van Water Natuurlijk afgelopen week een werkbezoek gebracht aan de Sallandse Heuvelrug. Centraal stonden de problemen met de droogte.

Lees verder
Voor maar 25 euro per jaar steunt u Water Natuurlijk. Zo helpt u natuur, milieu en landschap op de agenda van de waterschappen te houden. Lees meer.