Afscheid waarnemend dijkgraaf Piet Zoon

Piet Zoon
©Salland Centraal
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

In het Algemeen Bestuur van 8 september werd afscheid genomen van waarnemend dijkgraaf Piet Zoon. Namens het Algemeen Bestuur bedankte Obe Brandsma Piet voor zijn deskundige en enthousiaste inzet in een moeilijke periode bij het waterschap.

Als Algemeen Bestuur zijn we erg blij dat Piet tijdens de tragische ziekte en na het overlijden van Herman Dijk tijdelijk de rol als dijkgraaf  op zich wilde nemen. Geen gemakkelijke tijden met de tragiek en hectiek bij het waterschap. Wij vinden dat hij dit snel, goed en enthousiast heeft opgepakt, waarbij diverse projecten zijn gepasseerd: het Hoogwaterbeschermingsprogramma, de Waterschapzorg, de toekomstige sliblijn RWZI-Echten, versterken van onze inzet naar duurzame energie met zonnepanelen en windmolens en extra aandacht voor biodiversiteit. En met de vaststelling van de Watervisie heeft hij een gespreid bedje voor zijn opvolger achtergelaten.

Allermooiste waterschap van Nederland

Met Corona, dreigde de procedure voor een nieuwe dijkgraaf in de vertraging te komen, maar met passen en meten met de 1.5 m regel  hebben we toch kunnen instemmen met de voordracht van de nieuwe dijkgraaf. Daarnaast kon Piet niet nalaten breed te verkondigen dat het waterschap DODelta het allermooiste waterschap is van Nederland. Wij hebben Piet heel erg bedankt voor zijn enthousiaste inzet voor het allermooiste waterschap van Nederland en aangegeven dat wij ons best zullen doen om dit zo te houden.