Uitnodiging voor themadag over bodemgebruik, boeren en blauwe diensten

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Let op: deze bijeenkomst is uitgesteld tot na de zomer.


Bodemgebruik, boeren en blauwe diensten: deze onderwerpen staan centraal op de themadag die Water Natuurlijk op zaterdag 18 juni houdt. Iedereen die Water Natuurlijk een warm hart toedraagt of gewoon eens wil kennismaken, die meer wil weten over waterschap & duurzaamheid, en wil meepraten over deze waterschapsthema’s, is van harte welkom.


De twee locaties voor de themadag bevinden zich in Mastenbroek en op Kampereiland. In dit oude poldergebied komen vele waterschapsopgaven bij elkaar, en zijn er interessante ontwikkelingen, zoals de gebiedscoöperatie IJsseldelta.

Jan Visscher met zijn boot in de buurt van de Ramspol.

Jan Visscher met zijn boot in de buurt van de Ramspol.

Het programma bestaat uit drie onderdelen: een discussie over een aantal watergerelateerde thema’s. Aan bod komen vragen als: hoe gaat een duurzame boer om met bodembeheer en wat betekent dat voor de waterkwaliteit, wat zijn de kansen voor de zgn. blauwe diensten, hoe kunnen we zorgen voor verduurzaming?

Kunst in de IJsselmonding

Kunst in de IJsselmonding

Na de lunch zijn er twee interessante excursies*: een ‘farmwalk’ over bodembeheer en waterbestendig bouwen, want wie Kampereiland zegt, ontkomt ook niet aan het thema waterveiligheid, en een excursie met een bootje tussen de eilanden in de IJsselmonding,  in de buurt van het nest van de zeearend, de schuilplaats van de bever en de vogelrijke lagune van de Ramspolplaat.

Voorafgaand aan het programma is er een ledenvergadering voor de leden van Water Natuurlijk regio Oost. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Het complete programma is hier te downloaden. Aanmelden kan t/m 10  juni via het aanmeldingsformulier.

* n.b.: de boottocht is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Er is ruimte voor een beperkt aantal personen. Bij aanmelding geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt!