Dag van de bouw en water?

Dokter van Deenweg 186 in Zwolle
Dokter van Deenweg 186 in Zwolle
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Wat hebben de dag van de bouw en water met elkaar te maken? Op 4 juni in elk geval veel bij Waterschap Drents Overijsselse Delta.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. Dit jaar is dat op 4 juni.

Kijkje nemen bij de nieuwbouw

Waterschap DODelta verhuist over een maand naar het nieuwe pand aan de Dr. van Deenweg 186-208 in Zwolle. Samen met bouwbedrijf Van Wijnen biedt het waterschap de mogelijkheid om kennis te maken, en samen organiseren ze leuke en leerzame activiteiten over de verbouw van het nieuwe kantoor. Daarbij is er van alles te doen: een boeiende masterclass, vogelhuisjes bouwen, in gesprek met een binnenhuisarchitect en een toelichting op hoe het waterschap bouwt met water.
Kijk voor meer informatie op www.wdodelta.nl

Ruimte voor de Rivier

Zeker in deze tijden van wateroverlast in grote delen van Europa is het interessant om te zien hoe aannemerscombinatie Isala Delta bij Kampen ruimte voor de rivier maakt. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel. Zaterdag 4 juni zijn bezoekers van harte welkom om de aanleg van het Reevediep een keer van dichtbij te bekijken. Het bouwterrein is normaal gesproken niet toegankelijk, maar tijdens de Dag van de Bouw kunnen bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen achter de schermen. Vanaf het projectkantoor (Engelenbergplantsoen 5 in Kampen) vertrekken doorlopend pendelbussen naar het projectgebied van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.
Kijk voor meer informatie op www.brugnieuws.nl