Fietsen langs de Overijsselse Vecht – Dag 2

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Deze zomer fietst Piet de Noord een aantal dagen langs de Overijsselse Vecht. Hij deelt graag zijn ervaringen. Dag 2: van Brüninger Mühle naar Nordhorn.

vecht-513 augustus. De heuvels liggen achter ons. Het landschap begint meer op dat van Overijssel, vooral op Twente, te lijken. Bouwland, wat bos, houtsingels en hier en daar weiland. Het graan is intussen voor het grootste deel geoogst. Hier en daar zag ik nog wat tarwe en gerst. En dan is er natuurlijk ook nog veel mais.

De bouwwijze van huizen en andere gebouwen bewijst dat we nog in Duitsland zijn. En wie nog twijfelt, hoeft alleen maar naar de talloze zonnepanelen te kijken. Het Duitse energiebeleid werpt hier duidelijk zijn vruchten af.

vecht-7Wij zijn nu aangekomen in Niedersaksen, de Graafschap Bentheim. De Vecht stroomt rustig verder. Bij Schüttorf wordt het dal breed, de Vecht krijgt de ruimte.

Onze fietsroute houdt rekening met hoogwater, op verschillende plaatsen zijn er alternatieve routes uitgezet voor het geval dat.

vecht-8

Ook in Duitsland is er zorg over natuur en landschap. Maar hier, dicht bij Nordhorn, ziet het water van de Vecht er nog helder en schoon uit.