Festival Overvloed sluit werk Deventer af

Festival Overvloed 19 september 2015
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Het werk aan Ruimte voor de Rivier bij Deventer is af. Nou ja, bijna toch wel. Op zaterdag 19 september werd die afsluiting gevierd met het festival Overvloed. Piet de Noord was erbij.

Het schiereiland, dat door de aanleg van de nevengeul tegenover de stad ontstond, bleek een prachtig festivalterrein. Dit dank zij het Kunstenlab en Architectuurcentrum Rondeel, die onder het motto “de IJssel is weer van ons” een veelzijdig evenement hadden georganiseerd. Het weer was mooi, de belangstelling groot. Het pontje kon de massa amper aan. Er was muziek, je kon je eigen vlieger maken, varen in een amfibievoertuig en eten bij de verschillende foodtrucks. ’s Avonds was er nog een openluchtfilmvoorstelling.Festival Overvloed 19 september 2015

Om 4 uur ’s middags werd het project Ruimte voor de Rivier feestelijk afgesloten: wethouder Liesbeth Grijsen hees de Deventer vlag op de uitkijktoren, die voor één dag een prachtig uitzicht bood over de IJssel. Stadsdichteres Johanneke ter Steege droeg een passend gedicht voor.