Fietsen langs de Overijsselse Vecht – Dag 1

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Deze zomer fietst Piet de Noord een aantal dagen langs de Overijsselse Vecht. Hij deelt graag zijn ervaringen. Dag 1: van Darfeld naar de Brüninger Mühle.

De Vecht, Nederlands grootste kleine rivier, ontspringt bij Darfeld, aan de voet van de Baumberge. Een heuvellandschap met een ondergrond van kalkzandsteen, in het Münsterland. Hoger dan 140 meter reiken de Baumberge niet, niet meer dan een beetje vals plat. Eigenlijk is er niet één bron, maar drie. Wij passen ons aan bij de toeristeninformatie, de Vechtquelle ligt bij Darfeld.

vecht-4Van hier begint de Vecht aan zijn 184 kilometer lange tocht naar Zwolle, om uit te komen in het Zwarte Water. De fietsroute die wij volgen is 40 kilometer langer.

We kunnen ook niet altijd de Vecht precies volgen. Maar we zullen hem regelmatig zien: maar liefst 30 keer steken we de komende dagen de rivier over, om aan de andere kant verder te gaan.

vecht-2Als na Eggerode de andere stroompjes met deze samenvloeien begint het al op een rivier te lijken. Genoeg water om wat verderop de Brüninger Mühle aan te drijven, en mooie mooie oevers uit te slijpen.

Wij hebben vakantie, we hebben geen haast. De Vecht nog wel, in deze eerste kilometers.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
jan kuiters
Gast
jan kuiters
26 augustus 2015 16:13

Boeiend verhaal Piet, overnacht in een tent of bij een soort vrienden op de fiets? Hoe ben je verder ter plekke gekomen met openbaar vervoer naar ik aanneem?

Piet de Noord
Gast
Piet de Noord
26 augustus 2015 19:37
Antwoord aan  jan kuiters

Beste Jan, Wij hebben ons tentje enkele jaren geleden voorgoed opgeborgen, en slapen sindsdien in B&B’s of hotelletjes. dat deden we ook tijdens deze reis. Darfeld bereikten we door per trein naar Enschede te gaan, over te stappen op de trein naar Dortmund, en dan in Coesfeld uit te stappen. Vandaar fietsten we naar Darfeld. Die aanlooproute staat beschreven in… Lees verder »