“Hoezo hebben jullie lijstnummer 4?”

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

“Waarom heeft Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta lijstnummer 4? Als grootste partij krijg je toch altijd nummer 1?” De eerste verkiezingsposters hingen nog maar net toen we deze vraag kregen.

Het klopt dat Water Natuurlijk de grootste partij is in Waterschap Drents Overijsselse Delta. Dit waterschap is ontstaan door een fusie per 1 januari 2016 van de waterschappen Groot Salland en Reest&Wieden. Door die fusie wordt het waterschap als een nieuwe organisatie gezien, en wordt de lijstvolgorde niet automatisch bepaald op basis van de vorige verkiezingsuitslagen, maar door loting.
Bij de loting van 8 februari heeft Water Natuurlijk nummer 4 gekregen.

Verwarrend

Ook wij vinden dit wel wat onbevredigend, en mogelijk verwarrend voor de kiezers. Op 1 staat nu een partij die nu niet eens in het waterschapsbestuur zit. We rekenen er maar op dat onze kiezers ons óók op lijst 4 weten te vinden, en dat we de volgende keer weer lijst 1 hebben

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
J.Pol
Gast
J.Pol
5 maart 2019 14:33

Ieder die met beleid gaat kiezen, maakt gebruik van de kieslijst en dan maakt het niet uit op welke plaats men staat, ook voorkeur stemmen doet men via deze lijst. Ik had nog nooit van deze partij gehoord, dus…maar nu wie weet.