Nieuwe nestplaatsen voor ijsvogels Reest en Wieden

ijsvogel
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Waterschap Reest en Wieden hield 15 december de laatste bestuursvergadering. Daarin nam het bestuur een mooi besluit: voor elk jaar dat het Waterschap Reest en Wieden heeft bestaan, wordt een nieuwe nestplaats gemaakt voor de ijsvogel, het symbool van dit waterschap.

De nieuwe nestplaatsen moeten de herinnering levend houden aan dit waterschap, dat per 1 januari door een fusie met Groot Salland opgaat in de Drents Overijsselse Delta. Voor de uitvoering van het plan heeft het waterschap hulp gevraagd bij Landschapsbeheer Drenthe. De nestplaatsen worden zo goed mogelijk gespreid over het gebied. Ook lokale natuur- of vogelverenigingen en terreinbeherende organisaaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, stichting Het Drentse Landschap en Landschap Overijssel worden betrokken.

Het initiatief werd genomen door Mark Tuit (PvdA), Gerard van den Berg (fractie natuur) en Obe Brandsma van Water Natuurlijk. Brandsma zal na de fusie deel uitmaken van de nieuwe fractie Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
W.H. de Haan
Gast
W.H. de Haan
22 december 2015 08:31

Dames, heren,
Hoewel ik weinig kennis van zaken heb op het gebied van vogels, meen ik vlak bij Zwolle een ijsvogel te hebben gezien.

Met een vriendelijke groet,

Wim de Haan

Gast
22 december 2015 08:48
Antwoord aan  W.H. de Haan

Beste Wim de Haan, dat is een leuke ervaring! En heel goed mogelijk, want de ijsvogelstand is de laatste jaren sterk verbeterd. Vlak bij het Waterschapsgebouw in Zwolle (net achter de Isala klinieken) wordt regelmatig een ijsvogel gespot. En bij landgoed De Horte (bij Dalfsen) waar Landschap Overijssel is gevestigd, zitten ze ook. Maar ze laten zich niet altijd even… Lees verder »