Kom ook naar nevengeul Vilsteren

Nevengeul Vlisteren
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op zaterdagmiddag 21 november wordt de nevengeul bij Vilsteren officieel in gebruik genomen. Iedereen is welkom bij de unieke theatervoorstelling waarmee dat wordt gevierd.

Het project aanleg nevengeul Vilsteren van Waterschap Groot Salland maakt deel uit van het programma Ruimte voor de Vecht, dat onder de regie van de provincie Overijssel door diverse organisaties wordt uitgevoerd. Doel van dit programma is om de Vecht om te vormen in een veilige en natuurlijke laaglandrivier. Water Natuurlijk is blij met het resultaat tot nu toe. Ons dagelijks bestuurslid Hans de Jong verricht samen met gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel de openingshandeling.

Openluchtvoorstelling

Rondom deze opening speelt zich een theatervoorstelling af in de openlucht over en langs de Vecht bij de stuw Vilsteren. Theatergroep De Reizigers voert deze openluchtvoorstelling op als viering van de opening nevengeul maar ook omdat er al 6 jaar aan de Vecht wordt gewerkt. De uitvoering vindt plaats met medewerking van een aantal betrokkenen bij dit project en mensen uit de omgeving. Om 15.30 is iedereen welkom in Mooirivier, Oude Oever 10 in Dalfsen om de voorstelling bij te wonen.

Buienradar

Kijk vantevoren wel even naar de buienradar: omdat de voorstelling buiten plaatsvindt en er een wandeling is opgenomen vanaf Mooirivier tot de nieuw aangelegde stuw in de nevengeul, zijn goede kleding, stevige schoenen en een paraplu waarschijnlijk geen overbodige luxe.