Nieuwe voorzitter voor Water Natuurlijk regio Oost

Anja ter Harmsel, voorzitter Water Natuurlijk regio Oost
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

De ledenvergadering van Water Natuurlijk regio Oost, waar behalve Waterschap Drents Overijsselse Delta ook Waterschap Vechtstromen onder valt, heeft op 25 januari Anja ter Harmsel benoemd tot voorzitter van het bestuur. Zij volgt daarmee Ellen Pot op.

Door een wijziging in de landelijke statuten en huishoudelijk reglement kon Ellen het bestuurslidmaatschap niet meer combineren met het lidmaatschap van het Algemeen Bestuur van waterschap Vechtstromen.

Verkiezingen 2023

Anja ter Harmsel: ‘Ik ben al vanaf het begin lid van Water Natuurlijk en wil mij graag inzetten voor de vereniging. Zeker de komende tijd richting de verkiezingen in 2023 is er veel werk te verzetten. Gelukkig neem ik zitting in een ervaren bestuur en kunnen we de taken verdelen. In de afgelopen jaren heb ik Water Natuurlijk zien groeien tot de grootste partij in diverse waterschappen. Hierdoor worden onze waterschappen groener en duurzamer. Ik wil er graag aan meewerken om dit resultaat met de komende verkiezingen te vergroten’.

Ervaring

Anja ter Harmsel heeft een jarenlange bestuurlijke ervaring. Sinds november 2022 is zij fractieondersteuner voor Water Natuurlijk bij het waterschap Vechtstromen. Hiervóór is zij van 2008 tot 2013 en van 2017 tot 2019 ook fractieondersteuner geweest. Verder is zij gemeenteraadslid namens GroenLinks in de gemeente Hellendoorn. Tot 2016 was zij werkzaam in diverse beleidsfuncties bij de gemeente Enschede.

Het bestuur heeft Ellen Pot bedankt voor haar inzet als voorzitter in de afgelopen jaren, en wenst Anja veel succes in haar nieuwe rol.

Meer informatie over het regiobestuur vind je hier.