Hoe onafhankelijk is Water Natuurlijk?

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

De uitgebreide vraag is: “Is Water Natuurlijk wel echt een onafhankelijke waterschapspartij? Ik zie mensen op de lijst staan van wie ik weet dat ze bij D66 en GroenLinks actief zijn.”

Water Natuurlijk is een onafhankelijke vereniging, opgericht door de provinciale Natuur- en Milieufederaties, Sportvisserij Nederland en Natuurmonumenten. Daarnaast zijn er veel groene, recreatie- en milieuorganisaties die ons steunen en waar we binnen de waterwereld intensief mee samenwerken. D66 en GroenLinks, die zelf niet meedoen aan de waterschapsverkiezingen, hebben zoveel vertrouwen in ons programma en onze mensen dat ze hun kiezers adviseren om op Water Natuurlijk te stemmen.

Water overstijgt partijbelang

De twintig kandidaten op onze lijst zijn allen onafhankelijk, maar hebben wel verschillende achtergronden: sommigen zijn lid van een politiek partij, maar er zjin er ook die bij geen enkele politieke partij zijn aangesloten. Voor alle twintig geldt dat het groene kandidaten zijn met hart voor blauw, die staan voor Water Natuurlijk. Water overstijgt partijbelangen en vraagt samenwerking. Dat brengt Water Natuurlijk binnen de eigen organisatie al in de praktijk.