Op safari bij Gees

 • 2015-09-26-bij-geest
 • 2015-09-26-regiodag-oost-gees-600x426
  Leden van Water Natuurlijk in regio Oost gaan op safari bij Gees.
 • 2015-09-26-Elly-van-Geest-600x448
  Landelijk Water Natuurlijk-secretaris Elly van Geest bij gemaal Bollema bij Gees.
 • 2015-09-26-bij-gemaal-bollema-600x448
  Ecoloog Gerhard Duursema vertelt bij gemaal Bollema over de Geerserstroom.
 • 2015-09-26-wolken-bij-gees-600x171
  Wolkenluchten bij gemaal Bollema bij Gees, in het gebied van Waterschap Vechtstromen.
 • 2015-09-26-vergadering-600x339
Ecoloog Gerhard Duursema vertelt bij gemaal Bollema over de Geerserstroom.
Ecoloog Gerhard Duursema vertelt bij gemaal Bollema over de Geerserstroom.
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op zaterdag 26 september gingen de leden van Water Natuurlijk in de regio Oost op safari langs de Geerserstroom bij Gees, in het werkgebied van Waterschap Vechtstromen.

Onder leiding van ecoloog Gerhard Duursema en onder prachtige wolkenluchten wandelde het gezelschap vanaf het gemaal Bollema langs de Geeserstroom: een landschap met een meanderende beek, moerassen en bloemrijke graslanden.

Regiobijeenkomst

De wandeling was de afsluiting van een bijeenkomst in het prachtige waterschapsgebouw in Coevorden. Daar kwamen leden van Water Natuurlijk in de drie waterschappen Vechtstromen, Reest en Wieden en Groot Salland bij elkaar. Ook de landelijke voorzitter John Steegh en secretaris Elly van Geest waren aanwezig om over verenigingszaken te praten.
Vanuit Water Natuurlijk Groot Salland was bijna de hele fractie vertegenwoordigd, en fractievoorzitter Marion Wichard vulde een deel van het programma met een brainstorm over communicatie en social media.

Volgende bijeenkomst

Organisatoren Nettie Aarnink en Jan Nicolai gaven het stokje voor de volgende bijeenkomst over aan het nu nog niet bestaande Water Natuurlijk Drenths Overijsselse Delta. Die zal ergens in de eerste helft van 2016 plaatsvinden. De eerstvolgende landelijke ledenbijeenkomst is op 14 november.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
Wim Boom
Gast
Wim Boom
5 oktober 2015 09:39

Als regiobestuurder van Regio Oost van Water Natuurlijk wil ik Nettie en Jan heel hartelijk danken voor de perfecte organisatie van deze regiobijeenkomst, georganiseerd door de WN fractie van waterschap Vechtstromen! Laten we samen streven naar nog meer betrokkenheid en samenwerking binnen de regio en met de achterban van leden. Zij kunnen als ambassadeurs voor WN ook een belangrijke rol… Lees verder »