In één stap pesticiden uit drinkwater halen, kan dat?

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintShare

rioolwaterzuivering KampenOp 14 februari houdt regio Oost van Water Natuurlijk een ledenvergadering. Na het officiële vergaderdeel vertelt prof.dr. Erik Roesink over een spectaculaire vinding rond het zuiveren van water. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Universiteit Twente heeft een filtersysteem ontwikkeld waarmee in één stap pesticiden en medicijnresten uit drinkwater kunnen worden gehaald. Er is wereldwijd belangstelling voor de technologie, die een doorbraak betekent op het gebied van het zuiveren van drinkwater.

Zorgen over microverontreinigingen

Water Natuurlijk is niet de enige partij die zich grote zorgen maakt om de zgn. ‘nieuwe stoffen’, zoals hormonen en medicijnresten. Het gebruik van medicijnen zal door de vergrijzing alleen maar toenemen. Een deel van die medicijnen wordt uitgeplast en komt terecht in het rioolwater, en vervolgens in ons sloten en ander oppervlaktewater: de zuiveringsinstallaties van waterschappen kunnen deze en andere microverontreinigingen namelijk nog niet uit het water te halen. Met de vinding van Erik Roesink zou dat wél mogelijk zijn. Dat betekent gezonder water in de sloten, en uiteindelijk dus ook in ons drinkwater.

Meer informatie

Ook niet-leden zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst. Het vergaderdeel start om 19.30 uur; de inloop voor het informelere deel is vanaf 20.30 uur, rond 20.45 uur is het woord aan Erik Roesink.
Meer informatie en aanmelden: klik hier.