Stem op een Vrouw op excursie bij Drents Overijsselse Delta

Stem op een Vrouw op bezoek bij waterschap Drents Overijsselse Delta
Een groep van de stichting Stem op een Vrouw op bezoek bij waterschap Drents Overijsselse Delta; excursie naar stuw Vechterweerd (4 juni 2022)
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Een zonnige zaterdagmiddag bij de stuw Vechterweerd bood de perfecte ambiance voor een bezoekje van potentiële waterschapsbestuurders. De stichting Stem op een Vrouw organiseerde een kennismaking.

Samen met Betty Poutsma, lid van het Algemeen Bestuur voor de ChristenUnie, vertelde ons Dagelijks Bestuurslid Marion Wichard de vrouwen over de waterschappen, de vele aspecten die bij het besturen een rol spelen, en wat er van een bestuurslid wordt verwacht.

De bijeenkomst startte in de grote vergaderzaal van het waterschapskantoor in Zwolle, en werd na een uurtje voortgezet bij de stuw Vechtersweerd, waar een vrijwilliger een rondleiding gaf. Nog lang niet alle vragen waren aan het eind van het programma beantwoord, maar de deelnemers weten nu in elk geval de weg naar het waterschap te vinden. Gezien hun enthousiasme hebben de waterschappen er op z’n minst een aantal fans bij.

Meer weten over de waterschapsverkiezingen? Lees meer op de speciale verkiezingspagina.