Tip van Water Natuurlijk: webinar ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat!’

De straat staat blank.
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Waarom vindt een waterschapspartij als Water Natuurlijk het belangrijk dat de stad ‘vergroent’? Het antwoord is makkelijk: behalve dat het mooier en gezonder is, en dus prettiger wonen, is het ook goed als regenwater door het groen wordt opgenomen, en niet zomaar het riool in gaat.

Regenwater is schoon water, en als dat in te grote hoeveelheden in de waterzuivering komt, moet de zuivering niet alleen harder werken, maar werkt die ook minder goed dan met normaal vervuild water. Bovendien bestaat de kans dat bij veel regen het riool het niet meer aan kan, zodat het riool overloopt. Zo komt het vuile rioolwater in het oppervlaktewater terecht. En dat is weer slecht voor de planten en vissen die daarin leven.

Aan de slag

Wil je meer weten over hoe je in je eigen straat aan de slag kan? Volg dan op dinsdagavond 15 maart vanaf 19.30 uur het online webinar ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat!’. Tijdens deze online sessie worden inspiratie en praktische tips gedeeld voor straatinitiatieven, groene organisaties en iedereen die met buren de straat wil vergroenen in Overijssel.

Het webinar wordt georganiseerd door Groenbezig.nl, het platform voor groene vrijwilligers uit Overijssel. Aanmelden kan via deze link.