Waarom je vóór 30 april lid moet worden van Water Natuurlijk

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

“Ik ben lid van GroenLinks. Ik weet dat onze partij niet zelf meedoet aan de waterschapsverkiezingen, maar Water Natuurlijk steunt. Ik heb wel interesse. Hoe kom ik op de kandidatenlijst?”

Een vraag die ook van een D66’er of PvdA’er had kunnen komen, want in Drents Overijsselse Delta zijn dit de politieke partijen die Water Natuurlijk steunen. Water Natuurlijk is echter wel een zelfstandige vereniging, waarvan je lid moet zijn om op de kandidatenlijst te kunnen. De allereerste stap is dus lid worden van Water Natuurlijk.

Registreer op tijd

Heb je serieuze belangstelling? Schrijf je dan snel in als lid. Volgens het landelijke huishoudelijk reglement dient een kandidaat namelijk gedurende drie maanden voor de sluiting van de interne kandidaatstelling lid van de vereniging te zijn. De sluitingstermijn van de kandidaatstelling in regio Oost is nog niet definitief vastgesteld, waarschijnlijk is dat 31 juli. Dat betekent dat je uiterlijk drie maanden voor die datum, dus 30 april moet zijn geregistreerd als lid.
Registreer je dus op tijd als lid op de ledensite van de landelijke vereniging Water Natuurlijk. Het lidmaatschapsbedrag is minimaal 25 euro per jaar, voor jongeren t/m 27 jaar is dat slechts 12,50 euro.

Eerst meer weten? Neem contact op met de fractie via het contactformulier.