Wandelen over waterschapseigendom

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Zo’n 800 meter wandelpad langs de Ramelerwaterleiding maakt deel uit van het recreatienetwerk Salland. Water Natuurlijk is blij dat het openstellen van het eigendom van Waterschap Groot Salland in een behoefte blijkt te voorzien.

Het wandelpad is onderdeel van de herinrichting van de Ramelerwaterleiding. Deze waterloop is natuurvriendelijk ingericht volgens de geldende normen (Kaderrichtlijn water): stuwen zijn vispasseerbaar gemaakt en er zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd. Door de vispassages kunnen vissen nu vrij doorzwemmen vanaf het IJsselmeer tot aan het einde van de Ramelerwaterleiding.

Honden niet welkom

Daanaast is een wandelpad van ca. 800 meter aangelegd tussen het Overijssels Kanaal en de Heetenseweg (N332). Het pad is onderdeel van het recreatienetwerk Salland en is bewegwijzerd. Water Natuurlijk is blij dat er nu over de grond van het waterschap gewandeld kan worden. Jammer voor de wandelaars is wel dat honden niet zijn toegestaan. Dat is zo afgesproken, omdat de aanwonende agrariërs bang zijn dat loslopende honden hun uitwerpselen achterlaten in gras dat als voer voor de koeien dient. Daardoor is er een kleine kans op besmetting met de neospora-parasiet, die onder meer miskramen kan veroorzaken bij koeien.
Daarom plaatst het waterschap overstaphekken bij begin en einde van het wandelpad en verbodsbordjes om honden te weren.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
W.H. de Haan
Gast
W.H. de Haan
5 oktober 2015 18:20

Goede zaak dat er geen honden worden toegelaten.

Gast
5 oktober 2015 18:47
Antwoord aan  W.H. de Haan

Voor hondenbezitters is het wel sneu, want aangelijnd vormen de honden eigenlijk geen gevaar. Elders in Nederland wordt er zelden een probleem van gemaakt. Maar we hebben het nu eenmaal zo afgesproken in Groot Salland, dus dat moet het waterschap ook zo uitdragen.