Water Natuurlijk roept op tot Nationaal Klimaat- en Crisisplan na KNMI’23 rapport

KNMI '23 klimaatscenarios
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

De bevindingen van het recent uitgebrachte KNMI’23-rapport wekken geen verbazing bij Water Natuurlijk. Als de grootste waterschapspartij in Nederland, onderkennen we de alarmerende signalen van klimaatverandering en de impact ervan op ons land al jarenlang. In reactie op het rapport, versterkt door onze langdurige ervaring en observaties, slaan we nu alarm en roepen de nationale overheid op om per direct een omvangrijk Nationaal Klimaat- en Crisisplan te ontwikkelen en uit te voeren.

“Elk moment van uitstel verergert de klimaatcrisis die we nu ervaren,” stelt Peter Snoeren, voorzitter van Water Natuurlijk. “De urgentie van deze crisis is geen nieuws voor ons, het KNMI’23-rapport onderstreept de noodzaak om onze inspanningen op te schalen.” De analyse van het rapport toont aan dat huidige inspanningen en maatregelen ontoereikend zijn om de groeiende milieu- en ecologische uitdagingen adequaat aan te pakken.

Een oproep aan de regering

Water Natuurlijk committeert zich om een prominente rol te spelen in deze kritieke tijd, maar wijst erop dat de landelijke overheid cruciaal is in deze gezamenlijke inspanning. “Een gecoördineerd, uitgebreid en ingrijpend Crisis-Klimaatplan is noodzakelijk, en vereist de gezamenlijke inzet en medewerking van alle lagen van de overheid en de samenleving,” verklaart Snoeren.

Bekijk hier het rapport KNMI’23 Klimaatscenario’s voor Nederland