Waterschap beste leerbedrijf Overijssel in Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Waterschap Drents Overijsselse Delta is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Overijssel in de sector Zakelijke Dienstverlening en veiligheid. Water Natuurlijk heeft veel waardering voor deze vorm van maatschappelijke betrokkenheid van het waterschap.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Op de werkvloer van een bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden.Het waterschap leidt al vele jaren mbo-studenten op.

Water Natuurlijk vindt het belangrijk dat het waterschap zijn maatschappelijke betrokkenheid ook via dit soort stagemogelijkheden laat zien. Dat die inzet nu met een prijs wordt gewaardeerd, stemt tot tevredenheid.

Landelijke verkiezing 19 november

De provinciale prijs is overigens de opmaat naar een landelijke verkiezing: maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo . Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland, en worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Meer informatie: s-bb.nl