Week van Ons Water

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Waterveiligheid is het thema van de eerste “Week van Ons Water”. Van 11 t/m 18 oktober wordt met allerlei activiteiten duidelijk gemaakt waarom we altijd aan ons water moeten blijven werken.

Hoe veilig zijn we achter onze duinen en dijken? En hoe houden we droge voeten als we de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer gaan merken? Weinig mensen weten wat er dagelijks aan werk wordt verzet om Nederland droog en bewoonbaar te houden. Op OnsWater.nl kan iedereen per postcode relevante informatie vinden. Met de app ‘Overstroom ik?’ kan iedereen zien wat te doen als het toch misgaat en er een overstroming is.

Ook in Groot Salland

In het gebied van Waterschap Groot Salland zijn er ook verschillende activiteiten. Zo zijn basisscholen in Vilsteren uitgenodigd om op 15 oktober de Nevengeul te bekijken. De kinderen doen een fotoquiz, zodat ze spelenderwijs leren over waterveiligheid. Een mooi initiatief, vindt Water Natuurlijk, dat ook buiten de Week van het Water navolging verdient.
Het informatiecentrum van de balgstuw bij Ramspol, die sinds juli 2014 van Rijkswaterstaat is, is zaterdagmiddag 17 oktober geopend voor publiek. Voor wie deze innovatieve stormvloedkering nog nooit heeft gezien is een bezoekje een aanrader.

Bekijk een overzicht van alle evenementen op WeekvanOnsWater.nl.

De Week van Ons Water is een initiatief van: het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea.