23 kandidaten voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Marion WichardOp de lijst voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan maar liefst 23 kandidaten. De lijst wordt aangevoerd door Marion Wichard uit Kampen, de huidige fractievoorzitter in het waterschapbestuur.

Tijdens de regiovergadering van 26 november stemden de leden na enkele stemrondes in met de kandidatenlijst. Lijsttrekker Wichard is tevreden met de uitkomst. “Het voelt heel goed om met algemene stemmen het vertrouwen te krijgen van de leden. Dat geeft energie om er de komende vier jaar weer tegenaan te gaan.”

Nieuwe generatie

In het team dat ze straks in het waterschapsbestuur mag aanvoeren, zit zowel ervaring als jong talent, iets waar Wichard blij mee is. “Ik verwacht veel van de twintigers en dertigers. Zij zien goed in hoe klimaatverandering onze, en vooral hún toekomst beïnvloedt. Inzet op duurzaamheid, energieneutraliteit, biodiversiteit is voor de nieuwe generatie geen keuze maar noodzaak. Dat ze daarbij voor Water Natuurlijk hebben gekozen, laat zien dat het waterschap inmiddels goed in beeld bij deze thema’s!”
Binnenkort zullen de kandidaten zich met een persoonlijk profiel presenteren op de website van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta: https://waternatuurlijkdodelta.nl/.

Afscheid

Vernieuwing op de lijst betekent ook automatisch het vertrek van zittende fractieleden. Dat zijn er drie: Dagelijks Bestuurslid Hans de Jong en de fractieleden Bert Hinnen en Piet de Noord. Zij hebben alle drie besloten zich om persoonlijke redenen niet aan te melden voor een verkiesbare plaats. Wichard vindt dat begrijpelijk, maar wel heel jammer. “We hebben nu een geweldige fractie, met mensen die goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar goed aanvullen. Maar persoonlijke zaken en gezondheid gaan nu eenmaal voor.” De drie maken hun verbondenheid met Water Natuurlijk toch zichtbaar door als lijstduwer beschikbaar te zijn. 

Kandidatenlijst

De complete kandidatenlijst 2019 voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta ziet er als volgt uit:

1   Marion Wichard, Kampen
2   Obe Brandsma, Wanneperveen
3   Niesko Dubbelboer, Meppel
4   Wim Konter, Vollenhove
5   Anna Veldhoen, Deventer
6   Ed Piek, Zwolle
7   Tjoek Korenromp, Deventer
8   Albert Smit, Assen
9  Cees Zoon, Witharen
10  Roelie Wezemer, Zwolle
11  Jan Gerrit Zomer, Staphorst
12  Albert Corporaal, Hasselt
13  Jelmer Kloosterman, Zwolle
14 Jos Pierey, Deventer
15 Lisa de Groot, Zwolle
16 Jordy Tuin, De Wijk
17 Martin Hoek, Deventer
19 Niels Strolenberg, Ruinerwold
19 Aukelien van Nijen, Zwolle
20 Gerrit Vrielink, Raate
21 Bert Hinnen, Wijhe
22 Piet de Noord, Deventer
23 Hans de Jong, Windesheim/Zwolle

N.b. update 3 januari: in een eerder bericht is eenaantal van 24 kandidaten genoemd; een van de kandidaten heeft zich echter vanwege persoonlijke omstandigheden teruggetrokken. De definitieve lijst bevat derhalve 23 kandidaten.

Bijna alle kandidaten van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta nadat in de regiovergadering van 26 november 2018 de lijst is vastgesteld.

Bijna alle kandidaten van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta nadat in de regiovergadering van 26 november 2018 de lijst is vastgesteld.