Water Natuurlijk akkoord met opdracht ‘lichte herziening’ Watervisie

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

De afgelopen periode heeft het AB van waterschap Drents Overijsselse Delta gesproken over een lichte herziening van de Watervisie die in 2020 is vastgesteld. Dit heeft in de AB vergadering van dinsdag 24 september geresulteerd in een opdracht voor de herziening van de Watervisie: ‘Midterm review light Watervisie’. Water Natuurlijk vroeg hierbij aandacht voor een juist proces.

Fractievoorzitter Esmée Pater vroeg aandacht voor een procedureel juist proces en het zijn van een betrouwbare overheid en partner. “Een wendbaar en flexibel waterschap is belangrijk, maar mag niet ten koste gaan van een procedureel juist proces.”

Aandacht voor partners en stakeholders

Daarnaast vroeg zij aandacht voor de samenwerking met betrokken partners en stakeholders. “Als er grote (majeure) wijzigingen uit dit proces naar voren komen, dan hoort daarbij een ander proces, inclusief het betrekken van externe partijen en partners”.

Ambities vasthouden

Reeds gemaakte afspraken uit de huidige Watervisie werden in het stuk verdeeld onder: wettelijke taken, bestuurlijke afspraken en ambities. De fractie Water Natuurlijk wees de portefeuillehouder erop dat ambities die wettelijk niet verplicht zijn, wel vastgelegd kunnen zijn in documenten, waardoor onze partners en stakeholders ons houden aan deze ambities en bestuurlijke afspraken. Zulke afspraken moet het waterschap nakomen.

Het Dagelijks Bestuur komt in december met een voorstel voor het vervolg van de ‘Midterm review light’.