Veelgestelde vragen

Een anti-afhaaksubsidie, hoe eerlijk is dat?

“Ik las dat sommige waterschappen FrieslandCampina subsidie geven op de zuiveringsheffing. Hoe zit dat, is dat wel eerlijk? En doet jullie waterschap dat ook?” Deze vraag werd aan een van de fractieleden gesteld naar aanleiding van een bericht van platform voor onderzoeksjournalistiek Pointer over de anti-afhaakregeling.

Wat vindt Water Natuurlijk van het stikstofprobleem?

“Op jullie website bij actueel lees ik niks over jullie standpunt in de discussie over het terugbrengen van de stikstofuitstoot met name aan de bron. Kunnen jullie aangeven waar jullie als groene waterschapspartij staan in deze discussie?” Deze vraag ontvingen we van een inwoners van ons gebied.

verkiezingen

Kan ik op twee kandidatenlijsten staan?

We kregen de vraag van iemand die van plan is om te verhuizen naar het gebied van Drents Overijsselse Delta, en daarom graag op de kandidatenlijst voor Water Natuurlijk in ons gebied wil. Kan dat wel als hij al in een ander waterschapsgebied op de Water Natuurlijk-lijst staat?

Krijg je als waterschapsbestuurder ook een vergoeding?

Wie zich kandidaat stelt voor Water Natuurlijk, doet dat vanuit zijn of haar ‘groene hart’ en niet omdat er een vergoeding staat tegenover het lidmaatschap van het waterschapsbestuur. Toch is het fijn om te weten welke vergoeding je ontvangt. Daarom zetten we de financiële kant nog even op een rijtje.

vergaderzaal Waterschap Drents Overijsselse Delta

“Hoeveel tijd kost het waterschapsbestuur?”

Deze vraag werd meermaals gesteld tijdens de webinars die Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta de laatste maanden heeft gehouden. Een begrijpelijke vraag. Wie overweegt om zich kandidaat te stellen voor het waterschapsbestuur wil natuurlijk vooraf weten of de waterschapsagenda te combineren is met werk of andere verplichtingen.

Hoe lokaal is Water Natuurlijk?

“Op Twitter las ik iets over een motie in de Tweede Kamer over financiering lokale partijen, en dat Water Natuurlijk daar blij mee is. Maar Water Natuurlijk is toch geen lokale partij?” Een begrijpelijke opmerking, waarover we graag uitleg geven.