Aniek Wierstra in de spotlights

Aniek Wierstra, kandidaat voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan meer dan 40 kandidaten: allemaal mensen  die de groene stem in het waterschap luider willen laten klinken. Wie zijn deze mensen, en wat drijft hen? In de serie ‘in de spotlights’ stelt een aantal van hen zich voor. Dit keer: Aniek Wierstra uit Zwolle, de jongste kandidaat op onze lijst.

Mijn kracht zit in jong en vrouw zijn, met progressieve groene idealen.

Ik ben Aniek Wierstra, ik ben twintig jaar en kom uit Zwolle. Ik ben politiek betrokken geraakt bij GroenLinks en Water Natuurlijk omdat ik mij grote zorgen maak om klimaatverandering en omdat mijn deelname belangrijk is voor de vertegenwoordiging van jonge vrouwen.

Ik studeer Ruimtelijke Ontwikkeling (Klimaat en Management) in Deventer, en tijdens mijn studie heb ik me met name verdiept in verduurzaming, natuurinclusiviteit en jongerenparticipatie. Bodem en water worden leidend in toekomstige ontwikkelingen, en als waterschap moeten wij ervoor zorgen dat dat in de praktijk ook écht gaat gebeuren.

Ik zie een toekomst voor me waarin we de natuur, het groen en het water, niet langer naar onze hand zetten. Een toekomst waarin de natuur haar ruimte krijgt, en de mens daarmee een gezonde leefomgeving. Wat we doen met ons water speelt een grote rol in deze transitie, en daarom wil ik graag bijdragen binnen de fractie van Water Natuurlijk.

waterschapsverkiezingen 15 maart 2023