Berap-taart voor waterschapsbestuur

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Bij de laatste vergadering bood Jan Dunnink van de fractie ongebouwd een bijzondere taart aan het AB aan: met een fraaie foto van het kalf Berap dat inmiddels een jaar is. Een grapje voor insiders, dat de vergadering wel wist te waarderen.

Water Natuurlijk pleit er al langer voor om de Bestuursrapportage ook bestuursrapportage te noemen, en geen Berap. Dat is de naam van een kalf bij AB-lid en veeboer Jan Dunnink. Dat kalf was juist geboren op de dag dat het AB over de eerste Bestuursrapportage nieuwe stijl vergaderde.
Na opmerkingen van Water Natuurlijk over de afkorting Berap, besloot Dunnink het kalf juist die naam te geven. Omdat het idee van Water Natuurlijk kwam, mocht fractievoorzitter Marion Wichard samen met Jan Dunnink deze taart met een foto van het inmiddels eenjarige kalf aansnijden. Ze liet dat vergezeld gaan van de oproep aan iedereen die een stuk van de taart had genuttigd, om voortaan de term Berap echt te reserveren voor het kalf, en niet meer te gebruiken voor de bestuursrapportages.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
Warry Meuleman
Gast
Warry Meuleman
18 december 2015 13:16

Leuke actie! Smaakte de taart ?

Gast
18 december 2015 13:24
Antwoord aan  Warry Meuleman

Zoet als de herinneringen aan Waterschap Groot Salland 🙂