Boeiende thema-avond ‘Water in de Weerribben-Wieden’

Thema-avond water in Steenwijkerland
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

In aanloop naar de waterschaps- en provinciale verkiezingen werd op 8 maart in Oldemarkt (gemeente Steenwijkerland) een informatieve thema-avond gehouden. De avond werd gezamenlijk georganiseerd door Water Natuurlijk en de lokale afdelingen van PvdA en Groen Links. Twee leden die hoog op onze kandidatenlijst staan, Wim Konter en Wilfried Gerner, gaven uitleg over de taken van het waterschap en onze standpunten.

Op de avond stond de waterkwaliteit in Steenwijkerland centraal. Zowel de rollen van de provincie als die van het waterschap passeerden daarbij de revue. Naast de Water Natuurlijk-delegatie waren Lukas Brinkhuis (lijsttrekker GroenLinks voor de Provinciale Staten) en Peter Hermans (kandidaat op de Statenlijst van de PvdA) als spreker aanwezig. Zij gingen in op de rol van de provincie en de standpunten van hun partijen bij het bewaken van de waterkwaliteit en de bescherming van natuurgebieden.

Waterpeil

Door de vier sprekers werd op de avond ingegaan op 4 thema’s: waterpeil, waterkwaliteit, landbouwtransitie en wateropvang. Zo kwam het effect van het waterpeil op de landbouw, de natuur en de eigen tuin aan de orde, net als de invloed van stikstof op de waterkwaliteit. Het publiek werd aan de hand van stellingen betrokken, waarbij een vaak levendige discussie onder leiding van Stephanie Geurtz (fractievoorzitter GroenLinks Steenwijkerland) en Steven Bunt (fractievoorzitter PvdA Steenwijkerland) ontstond. Een geslaagde avond