Cees Zoon nieuw bestuurslid voor Water Natuurlijk

Cees Zoon wordt geïnstalleerd als lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

De bestuursplek die was ontstaan doordat Albert Smit wethouder in Assen was geworden, is opgevuld door Cees Zoon. Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur van dinsdag 28 juni werd hij officieel geïnstalleerd door dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman.

Cees was al een tijdje de officiële fractievolger van Water Natuurlijk. In die rol was hij betrokken bij het fractiewerk. Ook vanuit zijn achtergrond als ecoloog is de inhoud van het waterschapswerk hem niet vreemd.

Wat voor Cees belangrijk is, is het natuurlijke watersysteem: “Ik denk dat dat een voorbeeld kan zijn voor ons kunstmatige watersysteem. Vasthouden van regenwater in bossen en venen kan door ons nagebootst worden door retentie in sloten en op de erven; de meanders van een beek vormen een weerstand tegen te snel wegstromen, zoals wij met onze stuwen proberen te doen. Daar ligt de sleutel tot aanpassing aan het veranderende klimaat.”
Voor hem was dat destijds ook een reden om te kiezen voor Water Natuurlijk. “In mijn ogen mag het waterschap, dat het water als de beste kent, hierbij iets meer het voortouw nemen. Er gebeurt nog te weinig en het gaat te langzaam. Daarom heb ik me ook aangesloten bij Water Natuurlijk, dat streeft naar meer kwaliteit rondom ons water.”