Dijkwachter worden? Grijp je kans in Kampen!

Kandidaat Ed Piek is ook lid van de vrijwillige hoogwaterbrigade.
.
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Waterschap Groot Salland is op zoek naar Dijkwachters en Hoogwater Brigadiers (m/v) die helpen bij het beschermingsprogramma voor de Kampereilanden. Aanmelden kan vanaf nu, de opleiding start in september.

Om de buitenpolders van Kampereilanden (tussen het Zwarte Meer en de oude Zuiderzeedijken) te beschermen tegen overstroming, neemt Waterschap Groot Salland tijdelijk extra maatregelen totdat een deel van de dijk langs het Zwarte Meer voldoet aan de gestelde norm (in 2018). Een van die maatregelen is het inrichten van de zandzakkendepots langs de dijk. Als de nood aan de m/v komt, kunnen die zandzakken binnen een paar uur op de dijk worden gelegd om de dijk tijdelijk te beschermen.

Vrijwilligers

Die tijdelijke dijkverhoging gebeurt door de vrijwilligers van de KEI-brigade, bijvoorbeeld Ed Piek, die begin dit jaar een van de kandidaten van Water Natuurlijk Groot Salland was. Het waterschap heeft goede ervaring met de inzet van vrijwillige Dijkwachters en Hoogwater Brigadiers. Met een groep van 800 man en vrouw sterk, komen zij in actie als het water hoog komt. Het is een betrouwbare en beproefde methode om adequaat te handelen en de veiligheid te waarborgen.

Opleiding start in september

De werving van kandidaten voor de nieuwe KEI-Brigade is gestart. Geïnteresseerden vinden op www.wgs.nl/kei meer informatie en kunnen zich hier ook direct aanmelden. In september wordt de nieuwe KEI-Brigade opgeleid. Zo staat alles goed in de steigers voordat het stormseizoen begint.