Eildert Noorda in de spotlights

Eildert Noorda, kandidaat Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan meer dan 40 kandidaten: allemaal mensen  die de groene stem in het waterschap luider willen laten klinken. Wie zijn deze mensen, en wat drijft hen? In de serie ‘in de spotlights’ stelt een aantal van hen zich voor. Dit keer: Eildert Noorda uit Zwolle.

Kies voor schoon water en een biodiverse natuur: groen, groener, groenst!

Ik zet mij graag in voor mens, dier en natuur. Natuurlijk water is voor elk organisme van levensbelang. Klimaatverandering, slechte waterkwaliteit en teruglopende biodiversiteit zijn zeer urgente problemen. Kan de mensheid op tijd het roer omgooien en haar verantwoordelijkheid nemen als meest ontwikkelde diersoort? Misschien nog net, maar grote haast is geboden!

Om zelf in actie te komen stel ik mij met liefde kandidaat voor het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Uiteraard voor Water Natuurlijk, omdat het de waterschapspartij is met wie ik mijn groene waarden deel.

Ik woon in Zwolle, ben inmiddels 42 jaar astronaut op ons moederschip Aarde, studeerde journalistiek en werk in de zorg. Ik ben inmiddels zo’n tien jaar actief voor GroenLinks Zwolle, onder andere als gemeenteraadslid. In Zwolle zette ik bijvoorbeeld het verfijnen van het gemeentelijke maaibeleid op de agenda, voor meer biodiversiteit. Ook zorgde ik ervoor dat de hanzestad het landelijke Schone Lucht Akkoord (SLA) gaat ondertekenen. Verder zette ik mij in voor het behoud van park de Nooterhof en is in Zwolle natuur-inclusief bouwen voortaan het nieuwe normaal. Om ervoor te zorgen dat er minder otters in Zwolle worden doodgereden, diende ik de motie ‘Zwolle Ottervriendelijk’ in.

Ik groeide op in het Drentse Bovensmilde. In mijn vrije tijd geniet zeil ik graag, bijvoorbeeld op de Overijsselse Wieden.

waterschapsverkiezingen 15 maart 2023