Enorme belangstelling voor kandidatenlijst Water Natuurlijk

Rode potloden
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op 31 juli sloot de termijn waarbinnen leden van Water Natuurlijk zich kandidaat konden stellen voor de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. Nooit eerder was de belangstelling zo groot.

Ton de Bruijn, waarnemend secretaris van Water Natuurlijk regio Oost: “Voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta hebben zich maar liefst 46 kandidaten aangemeld. Dat is in elk geval in ons gebied nog nooit eerder vertoond.” Van deze 46 kandidaten hebben er zich 27 ingeschreven voor een verkiesbare plaats, bijna evenveel mannen als vrouwen. “Meer kan ik daar eigenlijk niet over zeggen”, vindt Ton de Bruijn. “Het is nu aan de kandidatencommissie om het gesprek met al deze kandidaten aan te gaan, en tot een advies aan de leden te komen.”

Kandidatencommissie

De kandidatencommissie die zich over de kandidaatstellingen gaat buigen, is ingesteld door de leden. Voor Drents Overijsselse Delta bestaat deze uit:

  • Marjo de Greef uit Dedemsvaart. Zij heeft diverse bestuurlijke functies uitgeoefend, waaronder statenlid in de provincie Overijssel en algemeen bestuurslid bij het voormalige waterschap Velt en Vecht.
  • Willem Joosten uit Almen (gemeente Lochem). Ook Willem heeft ruime ervaring in bestuur en politiek. Daarnaast was hij lange tijd directeur van het voormalige waterschap Regge en Dinkel.
  • Henk Nijhof uit Hengelo. Henk heeft geen geschiedenis in de waterschappen, maar wel zeer ruime ervaring in politiek en bestuur. Hij is onder meer wethouder in Hengelo en Hellendoorn geweest.

De gesprekken met de kandidaten zullen in september worden gevoerd.