Esmée Pater in de spotlights

Esmée Pater, kandidaat voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan meer dan 40 kandidaten: allemaal mensen  die de groene stem in het waterschap luider willen laten klinken. Wie zijn deze mensen, en wat drijft hen? In de serie ‘in de spotlights’ stelt een aantal van hen zich voor. Dit keer: Esmée Pater uit Zwolle.

Het belang van een sterk innovatief waterschap is groter dan ooit.

Als geboren en getogen Friezin is water altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Recreatie, natuur, maar ook watersport: water verbindt ons allemaal. Sinds ik in 2009 in Zwolle ben komen voor mijn studie journalistiek, ben ik een trotse Zwollenaar geworden. Onze stad heeft het allemaal: een prachtige combinatie van stad, water en natuur.

Het belang van een sterk waterschap is groter dan ooit, we staan voor gigantische uitdagingen: dijken die versterkt moeten worden, teruglopende biodiversiteit en kosten die de pan uit rijzen. Niet alleen in Zwolle, maar in ons totale Drents-Overijsselse werkgebied. Alleen samen kunnen we deze grote uitdagingen aan.

Vanuit mijn ervaring als ondernemer, ben ik gewend om te kijken naar mogelijkheden en kansen. Gelukkig zijn die er genoeg voor ons mooie waterschap. Innovatieve oplossingen voor waterberging, samen met bedrijven en overheden werken aan nieuwe oplossingen voor het verbeteren van de waterkwaliteit en mee-koppelkansen toepassen waar mogelijk.

In 2019 ben ik als fractielid gestart van de geborgde zetels voor bedrijven. Hierin heb ik de afgelopen vier jaar met veel plezier het (innovatieve) bedrijvenleven vertegenwoordigd. De fractie heeft altijd een vooruitstrevend en pro-biodiversiteit geluid laten horen. Daarom past Water Natuurlijk als partij ook erg goed bij mij. Als AB-lid en fractievoorzitter heb ik ruime ervaring in het waterschap mogen opdoen en hoop ik namens Water Natuurlijk nog eens 4 jaar mij als AB-lid in te mogen zetten voor ons waterschap.

waterschapsverkiezingen 15 maart 2023