Water Natuurlijk draagt fractievolger voor

Paul van Eijk, fratievolger Water Natuurlijk DODelta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Wat in een gemeenteraad vaak ‘burgercommissielid’ heet, wordt bij Waterschap DODelta fractievolger genoemd. Water Natuurlijk heeft de tweede fractievolger voorgedragen: Paul van Eijk, lector Duurzame Watersystemen, uit Ruinen.

Een fractievolger mag zitting nemen in een van de commissies van het waterschap en daarin zijn of haar fractie vertegenwoordigen. Een bijzonderheid in deze eerste zittingsperiode na de fusie is dat er per fractie twee fractievolgers mogen worden aangewezen: dat maakt een afvaardiging uit elk van beide oude waterschapsgebieden mogelijk. Bij een eventueel vertrek van een AB-lid wordt namelijk voor diens vervanging gekeken naar de oude kieslijst.

Goede aanvulling

Voor Water Natuurlijk Groot Salland is Lisa de Groot de eerste opvolger op de kieslijst; zij was tot de fusie ook AB-lid, maar door de vermindering van het totale aantal zetels kwam zij niet terug in het bestuur. Voor Water Natuurlijk Reest en Wieden is Paul van Eijk, de tweede op de kieslijst, de eerste opvolger. Hij heeft nog geen ervaring als waterschapsbestuurder, maar vanuit zijn vak is hij zeer betrokken bij wat het waterschap doet: Paul van Eijk is namelijk lector Duurzame Watersystemen bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Een mooie inhoudelijke aanvulling op de huidige fractie.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
Jeannine Engels
Gast
Jeannine Engels
25 maart 2016 22:09

Zowel Paul als de fractie gefeliciteerd met deze benoeming.
hartelijke groet,
Jeannine Engels oud-collega waterschapsbestuurder van Paul als “groene waterschapper” bij hhDelfland.