Erf1 uit Kampen genomineerd voor Groene Twinkeling

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Een leuk bericht van en over Harry Bruins, een agrariër in de Mandjeswaard in Kampen: zijn bedrijf Erf1 is een van de genomineerden voor de Groene Twinkeling, dankzij de voordracht van Water Natuurlijk.

De Groene Twinkeling is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de ondernemer in Overijssel die bedrijfsvoering en biodiversiteit het beste weet te verbinden door aandacht voor biodiversiteit te stimuleren, kennis te delen en succesvolle resultaten te boeken ter verbetering van biodiversiteit in de directe omgeving.

Biodiversiteit

De fractie van Water Natuurlijk heeft Harry’s bedrijf voorgedragen vanwege zijn aandacht voor biodiversiteit. Hij ziet namelijk zijn deel van de nieuwe dijk liever ingezaaid met een (gebiedseigen) bloemenmengsel dan met graszaad: dat is mooier, veiliger en beter voor het leven van insecten, vlinders en vogels. Dat liet hij Water Natuurlijk eerder weten, nadat de fractie in het waterschapsbestuur tevergeefs had gepleit voor bloemrijke dijken bij Kampereiland (zie ons eerdere bericht hierover).
Natuurlijk is dat niet het enige dat Erf1 tot een goede kandidaat voor de Groene Twinkeling maakt: lees hier meer over het familiebedrijf met hart voor dier en natuur.

Prijsuitreiking

Op woensdag 23 januari 2019 wordt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Nijverdal bekend gemaakt wie van de drie genomineerden de Groene Twinkeling 2019 wint. Wie erbij wil zijn, kan zich aanmelden via de site van de Groene Twinkeling. Water Natuurlijk is er zeker bij!