Gerard Rinsma in de spotlights

Gerard Rinsma, kandidaat voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan meer dan 40 kandidaten: allemaal mensen  die de groene stem in het waterschap luider willen laten klinken. Wie zijn deze mensen, en wat drijft hen? In de serie ‘in de spotlights’ stelt een aantal van hen zich voor. Dit keer: Gerard Rinsma uit Bovensmilde.

Niet wachten tot later het water ons aan de lippen staat.

Ik ben geboren en opgegroeid bij de sluis van Gorredijk van de Opsterlandse Compagnonsvaart in Friesland en daardoor heb ik altijd belangstelling gehouden voor het waterbeheer. Gaandeweg heb ik de functie van water- en vaarwegen zien veranderen van functioneel naar recreatief gebruik. Een goed voorbeeld daarvan is het behoud van de Turfroute, de historische vaar verbinding tussen de Drentse venen en het Friese boezemwater met over 31 km. een hoogteverschil van 10,8 meter.

Dankzij een oplettende en betrokken pater van Ulden is deze vaarweg tot op heden behouden gebleven en trekt deze jaarlijks meer dan duizend passanten.  Om die reden wil ik me inzetten voor het behoud van recreatief vaarwater en de daarmee verbonden levendigheid van stad en dorp.

waterschapsverkiezingen 15 maart 2023