Kandidatenlijst Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta officieel ingediend

Piet de Noord dient de kandidatenlijst voor Water Natuurlijk in bij Waterschap Drents Overijsselse Delta.
Piet de Noord dient de kandidatenlijst voor Water Natuurlijk in bij Waterschap Drents Overijsselse Delta.
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

De laatste officiële actie voor ons regiobestuur vond vandaag plaats in het waterschapskantoor in Zwolle: het indienen van de kandidatenlijst. Als alles goed is, volgt vrijdag 3 februari de officiële goedkeuring.

Piet de Noord is als secretaris van Water Natuurlijk regio Oost verantwoordelijk voor de gehele formele procedure rond de kandidatenlijst voor Drents Overijsselse Delta. Met 42 kandidaten is dat een enorme klus: alle informatie moet compleet en correct zijn, en als er ook maar één punt of komma verkeerd staat, heeft dat direct gevolgen. In het uiterste geval zou dat zelfs kunnen leiden tot uitsluiting van de verkiezingen.
Gelukkig bood het waterschap eerder al de mogelijkheid van een proefindiening, om vooraf te laten beoordelen of alles klopt. Dat was het geval, zodat Piet de Noord, maar ook alle kandidaten de officiële beoordeling met vertrouwen tegemoet zien.

Dank voor megaklus

Ook al wordt pas op 3 februari definitief bekend of de ingediende lijst is geaccepteerd, lijsttrekker Marion Wichard vond het passend om Piet nu al te bedanken. “Onze vorige regiosecretaris moest in november wegens persoonlijke omstandigheden per direct zijn werk neerleggen. Piet was toen bereid om in te springen. In normale omstandigheden vraagt dat al de nodige inspanning, want een secretaris is altijd de spil in een bestuur. Maar inspringen in zo’n lopende procedure, inclusief interne verkiezingen en het hele officiële traject, dat is echt een megaklus.” Daarom overhandigde ze Piet als dank namens alle kandidaten twee mooie flessen wijn, met de passende merknaam Bonheur (geluk). “Ik weet dat Piet het met liefde heeft gedaan, maar we willen graag onze waardering zichtbaar maken. Hij krijgt nu weer wat meer vrije tijd, vanaf nu is het campagneteam aan zet om alle energie te richten op de waterschapsverkiezingen op 15 maart.”