Marion Wichard in de spotlights

Marion Wichard, lijsttrekker Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan meer dan 40 kandidaten: allemaal mensen  die de groene stem in het waterschap luider willen laten klinken. Wie zijn deze mensen, en wat drijft hen? In de serie ‘in de spotlights’ stelt een aantal van hen zich voor. Dit keer: lijsttrekker Marion Wichard uit Kampen.

Ik heb vertrouwen in een groene en duurzame toekomst.

Al meer dan de helft van mijn leven woon ik samen met mijn man in Kampen, dicht bij de IJssel. Ik weet als geen ander hoe hoog het water kan komen als de dijk zou doorbreken, en dus hoe belangrijk waterveiligheid is.

De klimaatverandering laat ons zien hoe belangrijk maatregelen zijn om veilig te kunnen leven achter de dijken. Maar er is méér nodig om het gebied mooi en groen te houden, en de prachtige landschappen in Drenthe en Overijssel te behouden.

Als lid van het Dagelijks bestuur heb ik me samen met de fractie de afgelopen vier jaar hard gemaakt voor duurzamer waterbeheer. Voor schoner water en een betere waterbeschikbaarheid om de droogteproblemen op te lossen. Voor meer bescherming van flora en fauna, zodat planten, vissen, andere (water)dieren, en natuurlijk ook onze inwoners een gezondere leefomgeving krijgen. Voor minder energieverbruik, opwek van eigen groene energie, en investeringen in duurzaamheid. Voor een eerlijker kostenverdeling, met een kwijtscheldingsregeling voor inwoners die hun bijdrage aan het waterschap niet kunnen betalen. En voor een transparanter bestuur, dat de inwoners goed betrekt bij alles wat er –ook door de klimaatveranderingen– op onze samenleving afkomt!

Er liggen nog steeds grote uitdagingen, maar het waterschap heeft al mooie stappen in de goede richting gezet. En ook al is Water Natuurlijk soms een beetje ongeduldig, en vinden we dat er soms wel een tandje bij mag: we hebben vertrouwen in een groene en duurzame toekomst. Daar wil ik mijn energie graag voor inzetten.

waterschapsverkiezingen 15 maart 2023