Matthijs Jansen in de spotlights

Matthijs Jansen, kandidaat voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan meer dan 40 kandidaten: allemaal mensen  die de groene stem in het waterschap luider willen laten klinken. Wie zijn deze mensen, en wat drijft hen? In de serie ‘in de spotlights’ stelt een aantal van hen zich voor. Dit keer: Matthijs Jansen uit Witteveen.

Een duurzamer waterbeheer voor een aangename en veilige leefomgeving voor volgende generaties.

Klimaatverandering, veenoxidatie, verbetering van de waterkwaliteit, biodiversiteit, hoogwaterbescherming, de betaalbaarheid van al deze taken en ook nog eens onze partners en inwoners betrekken bij de plannen. Zomaar wat uitdagingen waar de waterschappen de komende jaren voor staan. Waterschappen zijn als de regionale waterbeheerders enorm belangrijk voor de toekomst van de landelijke omgeving en hebben een cruciale rol in het aanpakken van deze opgaven.

Ik ben Matthijs Jansen, 43 jaar en woon samen met vriendin Renske en onze drie kinderen in Witteveen, Drenthe. In 15 jaar tijd heb ik als ecoloog bij verschillende noordelijke waterschappen een goed beeld gekregen van het ‘waterschapswerk’ en het belang van deze organisaties. Sinds 2020 werk ik als ecoloog bij de provincie Groningen.

In mijn vrije tijd ben ik in veel buiten te vinden. Zo ben ik rennend en klimmend te spotten wanneer ik mijn sport survivalrunning beoefen, maar ook wanneer ik op zoek ben naar diersporen in ons prachtige beheergebied. Er valt gelukkig steeds meer te sporen: denk aan de terugkeer van otter en bever!

waterschapsverkiezingen 15 maart 2023