Stenen weg voor natuurlijker Vecht

kano varenop de Vecht
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Om de Vecht meer ruimte te geven worden bij Vilsteren en Rechteren over een lengte van ongeveer 3 kilometer de stenen uit de oever verwijderd. Dit draagt bij aan ruimte voor een natuurlijker Vecht en versterkt de belevingswaarde van het gebied. Aantrekkelijk dus voor recreanten op en rond het water, zoals wandelaars, fietsers en kanoërs.

In de vergadering van het Algemeen Bestuur op 16 oktober liet Obe Brandsma weten ingenomen te zijn met dit project, dat in goede samenwerking met landgoedeigenaren, gemeenten en provincie wordt gerealiseerd. Hergebruik van de stenen door de gemeente vindt hij een mooi voorbeeld van werk met werk maken en duurzaam doen. Het project start op korte termijn en wordt begin 2019 afgerond.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
DoedeG.W. de Jomg
Gast
DoedeG.W. de Jomg
21 oktober 2018 19:20

1-een natuurlijke Vecht is ook een Vecht zonder raceboten en waterscooters. Waarom heeft dit nooit en nergens adequate aandacht. Zelfs de recreatie ondernemers vinden het wel best. Geld levert het niet op, wel ergernis. Hoe dan?? Wie is bang voor wie?? 2- ontstenen is dus ook meer baggeren om de Vecht bevaarbaar te houden. Maar het is ook een goede… Lees verder »