Voormalig Water Natuurlijk-afdelingsbestuurder onderscheiden

John Velterop benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Eerder dit jaar was John Velterop al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vrijdag 3 juli kreeg hij corona-proof eindelijk de bijbehorende versierselen opgespeld.

John kreeg de onderscheiding voor al zijn maatschappelijke verdiensten. Eén daarvan is zijn rol als secretaris van het Water Natuurlijk-bestuur regio Oost. Daarnaast was John jarenlang actief als fractieondersteuner van Water Natuurlijk Vechtstromen.

Coronaproof

Vanwege de coronamaatregelen bleven eind april de gebruikelijke feestelijkheden bij de lintjesregen uit. Op 3 juli werden in heel Nederland alsnog de lintjes uitgereikt. Bij John was het burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten die alsnog het lintje bij de decorandus thuis overhandigde, in het bijzijn van diens naasten. De versierselen werden door John’s zoon opgespeld: vanwege corona mocht de burgemeester dat niet doen. In meerdere opzichten was het dus een bijzondere gebeurtenis.

De fractie van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta feliciteert John van harte met deze terecht toegekende onderscheiding.