Water Natuurlijk-bestuurder Marion Wichard in bestuurders-top-50

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Bij de landelijke verkiezing van de Beste Lokale Bestuurder was Marion Wichard genomineerd. Ze haalde de shortlist van 13 kandidaten niet, maar staat wel in de Top-50 van genomineerden. De voordracht kwam van collega-bestuurders van Water Natuurlijk elders in het land. “Alleen al de nominatie ervaar ik als een enorm compliment”, vindt ze.

Al sinds 2009 organiseert journalistiek platform Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder – vanaf 2014 in samenwerking met Necker van Naem. Decentrale volksvertegenwoordigers, bestuurders, griffiers en secretarissen maakten de selectie. Daaruit volgden 13 genomineerden: 1 uit elke provincie en 1 vanuit de waterschappen.

Groot compliment

Die ene waterschapsbestuurder was dus niet Marion Wichard, maar een teleurstelling is dat beslist niet. “Ik vind het al een enorm compliment om door mijn Water Natuurlijk-collega’s genomineerd te zijn. En als ik lees hoe ze mij hebben omschreven, met woorden als betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig, word ik er zelfs een beetje verlegen van. Maar ik ben natuurlijk óók blij dat mijn drive om een goed waterschapsbestuurder te zijn, en zo ook het waterschap zichtbaarder te maken, gezien wordt.”

Oorkonde

Van de organisatie ontving Marion Wichard een fraai ingelijste oorkonde. “Voorlopig mag die nog eventjes op mijn bureau staan, om me eraan te herinneren dat de lat nu wel hoog ligt” grijnst ze. “Ik ga dus zeker niet naast mijn waterschapslaarzen lopen.”

De verkiezing werd gewonnen door Esmah Lahlah, wethouder in Tilburg. Kijk voor meer informatie op BinnenlandsBestuur.nl.