Water Natuurlijk DODelta stelt kandidatenlijst vast

Marion Wichard bij de Molenbrug in Kampen
Marion Wichard bij de Molenbrug in Kampen
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

De leden van waterschapspartij Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta hebben de kandidatenlijst voor de verkiezingen 2023 vastgesteld. Marion Wichard uit Kampen is opnieuw gekozen tot lijsttrekker. Dat maakte het regiobestuur op 21 november bekend.

Over de kandidaten die zich hadden aangemeld voor een verkiesbare plaats, vond een digitale stemming onder regie van het regiobestuur plaats: daarmee konden de leden de definitieve volgorde van de lijst bepalen. Brede steun was er voor de keuze van Marion Wichard (63) uit Kampen als lijsttrekker. Momenteel is zij lid van het Dagelijks Bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Urgentie neemt toe

“Ik ben enorm blij dat ik opnieuw het vertrouwen van de leden heb gekregen” zegt zij. “Ik voel het als een eer, en zeker ook als een grote verantwoordelijkheid om de groene aanpak van Water Natuurlijk in het waterschap te stimuleren.” Waterschappen kunnen veel doen om klimaatverandering tegen te gaan, en er gebeurt ook al veel, zowel op het platteland als in de stad. “Maar de urgentie wordt wel groter. Denk aan de droge zomers van de afgelopen jaren, of de heftige buien. Het waterschap moet voortvarend aan het werk om te zorgen dat we niet alleen veilig kunnen wonen, maar ook kunnen genieten van schoon water en gezonde natuur in een fijne leefomgeving.”

Diversiteit

Ze is blij met de kandidatenlijst zoals die nu is vastgesteld. “De leden hebben bij de eerste 10 kandidaten gekozen voor een goede mix van vernieuwing en continuïteit, van diversiteit qua gender en leeftijd, en ook spreiding over het werkgebied van het waterschap. De leden van het Algemeen Bestuur van het waterschap zijn tenslotte volksvertegenwoordigers, en het is belangrijk dat de inwoners zich zoveel mogelijk herkennen in het bestuur.” Binnenkort zullen de kandidaten zich presenteren op de website van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta.

Verkiezingsprogramma

De waterschapsverkiezingen worden gehouden op 15 maart volgend jaar, tegelijk met die voor provinciale staten. Binnenkort wordt het verkiezingsprogramma gepubliceerd, dat de basis vormt voor de inzet van Water Natuurlijk bij de verkiezingen. De afgelopen maanden heeft een werkgroep onder leiding van onze fractievoorzitter Obe Brandsma gesproken met een groot aantal verschillende partijen. Zo is er een breed gedragen regionaal programma tot stand gekomen, dat inmiddels door de leden is vastgesteld. “De inhoud staat als een huis, de tekst moet nu alleen nog even in een mooie vormgeving worden gegoten voordat we het programma aan de buitenwacht presenteren.”

Overzicht verkiesbare kandidaten

1.      Marion Wichard Kampen
2.      Amke Vrielink Dalfsen
3.      Matthijs Jansen Witteveen
4.      Elsbeth Brandsma Deventer
5.      Wim Konter Vollenhove
6.      Esmée Pater Zwolle
7.      Wilfried Gerner Onna
8.      Rudy Rabbinge Zuidwolde
9.      Ed Piek Zwolle
10.   Marianne Langeslag-Linssen Diepenveen
11.   Aniek Wierstra Zwolle
12.   Sonja Paauw Zwolle
13.   Arnout Potze Zwolle
14.   Cees Zoon Witharen
15.   Eildert Noorda Zwolle
16.   Henk de Graaf Eindhoven
17.   Gerard Rinsma Bovensmilde
18.   Wybrich Hettema Deventer
19.   Camiel Versluis Holten
20.   Wilfred Beens Deventer

Op de plaatsen 21 en verder staan de kandidaten die niet per se op een verkiesbare plaats willen staan. Deze lijstduwers worden op een later moment toegevoegd aan de 20 waarmee de lijst nu is gevuld.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
wil kerstjens
Gast
wil kerstjens
22 november 2022 16:01

Teleurstellend dat er niemand, op een verkiesbare plaats, staat uit het Drentse gebied. Oftewel voormalig Reest & Wieden. Hoogleraar Rudy Rabbinge is de enige uit het Drentse gebied en staat op een onfortuinlijke 8e plaats.

wil kerstjens
Gast
wil kerstjens
22 november 2022 16:44

nummer 3, Matthijs Jansen, prima plek, blij met deze verkiesbare plek uit het Drentse gebied.
Ter illustratie heb ik Reest & Wieden genoemd. Maar het gaat mij over de borging vanuit het Drentse gebied.