Water Natuurlijk presenteert kandidaten waterschapsverkiezingen

Stem groen, stem Water Natuurlijk!
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op de vernieuwde website presenteert Water Natuurlijk Groot Salland de twintig kandidaten voor de waterschapsverkiezingen op 18 maart.

De nieuwe website is 8 januari online gegaan. Behalve de nieuwsberichten uit de fractie is er veel ruimte voor de presentatie van de kandidaten. De twintig vrouwen en mannen uit het gebied van Water Natuurlijk Groot Salland vertellen wie ze zijn, wat ze drijft om voor Water Natuurlijk in het waterschap te willen en wat ze in het bestuur willen bereiken. Lijsttrekker Hans de Jong is tevreden. “Als kandidaten hebben we inmiddels al een aantal leuke ontmoetingen gehad. Het is fijn dat we nu ook de buitenwereld kunnen laten kennismaken met deze enthousiaste groep.”

Programma

Het verkiezingsprogramma van Water Natuurlijk Groot Salland komt later deze maand op de site. “Het is op een haar na klaar.” zegt De Jong. “De definitieve versie gaan we eind deze maand publiek maken, tijdens een borrel voor alle kandidaten en de actieve leden van Water Natuurlijk in ons gebied. Dat is dan ook gelijk de start van onze campagne.”

Die campagne is in zekere zin nieuw voor de waterschappen. “Het is voor het eerst dat er stembusverkiezingen zijn, in plaats van een schriftelijke stemronde, en zeker voor het eerst dat er twee verkiezingen tegelijkertijd zijn.” licht De Jong toe. “In Groot Salland doet een aantal grote politieke partijen als D66, GroenLinks en PvdA niet zelfstandig mee aan de waterschapsverkiezingen, maar ze staan achter de doelstellingen van Water Natuurlijk. We rekenen dus op de steun van hun achterbannen.”

Wie op de hoogte wil blijven, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief, of volgen via Twitter of Facebook.