Water Natuurlijk maakt duurzame relatie met landschap zichtbaar met groot hart

Jan Terlouw, Water Natuurlijk, Landschap Overijssel en Valentijn
Obe Brandsma (lijsttrekker Water Natuurlijk Reest en Wieden ), Jan Terlouw, Jacob van Olst (directeur Landschap Overijssel) en Hans de Jong (lijsttrekker Water Natuurlijk Groot Salland) symboliseren de duurzame relatie die zij met elkaar hebben. (foto: Johan Bokma)
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Een duurzame relatie: dat is waar de heilige Valentijn voor staat. Zo’n relatie willen de Water Natuurlijk-afdelingen Groot Salland en Reest en Wieden graag met Landschap Overijssel. Valentijnsdag was een perfecte gelegenheid om dat zichtbaar te maken. Speciale gast was Jan Terlouw. 

In huis “De Horte” hield oud-minister, wetenschapper en schrijver Jan Terlouw een inspirerend betoog over water en hoe essentieel dat is in ons leven en ons landschap. Als ambassadeur voor Water Natuurlijk onderschreef hij het belang van de verbinding die nodig is tussen de waterschappen en organisaties als Landschap Overijssel om onze leefomgeving mooi, gezond en aantrekkelijk te houden. Daarin wil de ‘groene’ waterschapspartij Water Natuurlijk als ‘verbinder’ een belangrijke rol spelen.

Kandidaten van Water Natuurlijk bij de nieuwe waterpartij op het terrein van Landschap Overijssel. (foto: Johan Bokma)

Kandidaten van Water Natuurlijk bij de nieuwe waterpartij op het terrein van Landschap Overijssel. (foto: Johan Bokma)

Tijdens een fotosessie bij de nieuw aangelegde waterpartij op het terrein van Landschap Overijssel werd deze duurzame relatie gesymboliseerd met een groot Valentijnshart. Obe Brandsma (lijsttrekker Water Natuurlijk Reest en Wieden ), Jan Terlouw, Jacob van Olst (directeur Landschap Overijssel) en Hans de Jong (lijsttrekker Water Natuurlijk Groot Salland) symboliseren de duurzame relatie die zij met elkaar hebben. Dat doen natuurlijk ook de kandidaten van Water Natuurlijk.

De laarzen van de kandidaten van Water Natuurlijk Groot Salland

Bijzonder moeras Boetelerveld

Water Natuurlijk-kandidaat Ivo Leijten laat zijn liefde voor het Boetelerveld bij Raalte zien. (foto: Johan Bokma)

Water Natuurlijk-kandidaat Ivo Leijten laat zijn liefde voor het Boetelerveld bij Raalte zien. (foto: Johan Bokma)

De laarzen waren nodig bij het bezoek aan het Boetelerveld, een van de favoriete plekken van Raalter kandidaat Ivo Leijten. Over de achtergronden werden de kandidaten geïnformeerd door Martien Knigge van Landschap Overijssel. Hij is al vele jaren betrokken bij dit bijzondere project waar waterschap, natuurorganisaties en agrarische ondernemers samenwerken om het karakter van het gebied te behouden. Het is een nat heidegebied dat kenmerkend is voor het Salland van eind 19e eeuw, dus een heel bijzonder, cultuurhistorisch waardevol landschap.

Het korte bezoek werd afgesloten met de belofte van een uitgebreider excursie later dit jaar. Water Natuurlijk zal de uitnodiging daarvoor te zijner tijd op de website zetten.

Landschap Laage Diepenveen

Piet de Noord en Pieter Massink kozen het Laage Diepenveen als een van hun favoriete locaties in het werkgebied van Waterschap Groot Salland. (Foto ZenZy Fotografie)

Piet de Noord en Pieter Massink kozen het Laage Diepenveen als een van hun favoriete locaties in het werkgebied van Waterschap Groot Salland. (Foto ZenZy Fotografie)

Een heel ander karakter heeft Laage Diepenveen, een klein gebied aan de rand van Diepenveen waar wateropgaven zijn gekoppeld aan belevingswaarden door een nieuwe landschappelijke inrichting. Kunstenaar Jeroen van Westen ontving de Water Natuurlijk-delegatie en vertelde met passie over dit land-art project, dat dankzij Henk Hengeveld kon worden gerealiseerd. Het was diens afscheidscadeau toen hij vertrok als directeur van de in Deventer gewortelde TAUW Group.
Volgens kandidaten Piet de Noord uit Deventer (4) en Pieter Massink (17) uit Schalkhaar is dit een mooi voorbeeld van een integrale benadering van wateropgaven zoals Water Natuurlijk die graag ziet.

 

Met dank aan lijstduwer Martin Knol voor het maken van het prachtige hart, en Johan Bokma en Zenna Aydin voor het maken van de foto’s.