Water Natuurlijk nodigt uit voor clinic winterzwemmen

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Samen met de Walrusclub Deventer nodigt Water Natuurlijk geïnteresseerden uit om kennis te maken met zwemmen in open water. Een ervaren instructeur begeleidt een winterduik in de Douwelerkolk in Deventer, op woensdag 8 maart om 16:45 uur.

Met het evenement vraagt Water Natuurlijk aandacht voor schoon en gezond water. Niet alleen om in te zwemmen, maar ook voor planten en dieren. En om in de toekomst drinkwater van te kunnen maken. Aanleiding voor het zwemevenement zijn de verkiezingen op 15 maart voor het waterschap Drents Overijsselse Delta.
Het waterschap zorgt voor het zuiveren van afvalwater, voor sterke dijken om het water tegen te houden en voor het op peil houden van de waterstanden in de regio.

Zwemmende kandidaat

Elsbeth Brandsma uit Deventer is lid van de zwemclub. Ze is ook kandidaat bij de verkiezingen voor het bestuur van het waterschap namens Water Natuurlijk: ‘Genieten in, op en rond het water is belangrijk. Wij willen water en natuur dichtbij de steden en dorpen. Maar ook veilig wonen met het water, door voorbereid te zijn op stevige regenbuien en hogere waterstanden. Bij Water Natuurlijk doen we dat met oog voor de natuur en toekomstige generaties’.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan hier t/m zondag 5 maart. In de bevestigingsmail staat meer informatie over locatie, en instructies voor de voorbereidingen. Vragen vooraf? Neem dan contact op via het contactformulier.