Webcasting bij het waterschap

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

In het nieuwe pand van het Waterschap wordt de vergaderzaal ingericht met een installatie die het mogelijk maakt om vergaderingen rechtstreeks uit te zenden via internet. Water Natuurlijk staat hier positief tegenover, en heeft ingestemd met de investering.

Fractievoorzitter Marion Wichard verwacht niet dat de vergaderingen een YouTube-hit zullen worden, maar ze vindt het wel goed dat er medio 2016 -als het nieuwe pand wordt betrokken- de mogelijkheid komt voor geïnteresseerden om een deel van een vergadering te volgen. “Het waterschap wil meer in verbinding staan met de omgeving, en meer laten zien van waar we mee bezig zijn.” Het is overigens niet meer dan een goed extra hulpmidde. “Alle vergaderingen zijn sinds kort openbaar, en wie erbij wil zijn, is ook nu al van harte welkom in het waterschapshuis in Zwolle.”

Selectief kijken

Ook is er een mogelijkheid om een deel van de vergadering achteraf te bekijken, en om te zoeken binnen de opname van de totale vergadering, zodat een geïnteresseerde kijker direct kan doorsurfen naar het gedeelte wat hij of zij graag wil zien. De fractie stemde in de AB-vergadering van 19 april daarom van harte in met de investering voor de apparatuur en de extra jaarlijkse kosten.