Word jij ambassadeur voor Natuurlijke Klimaatbuffers?

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Wil jij zorgen dat de natuur niet verder onder druk komt te staan door klimaatverandering? Ambieer jij een invloedrijke plek bij gesprekken over onze toekomst? Meld je dan aan als vrijwilliger om Klimaatbuffer-ambassadeur te worden.

De coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers, een samenwerking tussen zo’n beetje alle Nederlandse natuurorganisaties, wil graag de aandacht vestigen op het gebruik van natuurlijke klimaatbuffers als aanvullende of alternatieve oplossing om Nederland op een natuurlijke manier veiliger, leefbaar en aantrekkelijk blijven. Waarbij de natuur meewerkt en het watersysteem robuuster wordt. Waarbij investeringen meer zekerheid geven op de lange termijn. Water vasthouden, water als koeler, natuur als CO2-opslag, natuur als buffer, natuur als alternatieve dijk. Dit is echt een aantrekkelijk perspectief.

Landelijk én stedelijk gebied

Om deze natuurlijke klimaatbuffers onder de aandacht te brengen, zoekt Natuur en Milieu Overijssel provinciale en regionale ambassadeurs. Heb je expertise op het gebied van water, natuur en lobby, en zou je die vrijwillig willen inzetten voor promotie van natuurlijke klimaatbuffers aan gesprekstafels in jouw regio of gemeente waar de klimaatdialogen worden gevoerd? Meld je dan aan als vrijwilliger om Klimaatbuffer-ambassadeur te worden.
Het gaat vooral om het landelijk gebied, maar ook in en om de stad hebben we veel aan natuurlijke oplossingen. Op 16 januari is er een landelijke bijeenkomst in Utrecht voor de nieuwe ambassadeurs.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.natuurenmilieuoverijssel.nl